Kismama fotózás

Ennek a weboldalnak az elkészítését egy kismama inspirálta. Egy kellemes jó hangulatú kismama fotózás után mesélte el, hogy miután a kedvese közölte vele, ide jönnek fotózásra, megnézte a weboldalamat (digilab.hu) és egyetlen ilyen jellegű referenciát nem talált. Megbeszéltük, és meg is értette döntésemet, hogy ez a fajta referencia hiány teljesen tudatos. A kismama fotózás egy olyan téma, melynek végeredménye nem tartozik másra csakis a kismamára és a leendő apukára. Neki természetesen szíve joga az így készült képeket publikálni, facebookra kitenni, de én mint fotós ezzel a lehetőséggel csak akkor élek, ha erre külön felhatalmazást kapok.

Mint esküvői fotós a legtöbb páromnál előbb vagy utóbb szóba kerül a kismama fotózás. Már az esküvő sem egy szomorú esemény, de a terhes nők egyenesen kivirágoznak, még szebbek lesznek (noha ők néha másként gondolnak a testükben végbemenő változásokra). Ezt a csodás változást, a pozitív kisugárzást örökítem meg és teszem időtlenné ezt a ritka állapotot.

A fotózás intim volta miatt a képek elkészítésére a legideálisabb helyszín – főleg a hidegebb téli időszakban – a törökbálinti enteriőr műterem. Ennek otthonos kialakítása, megfelelő technikai felszereltsége ideális és nyugodt környezetet biztosít mind a kismama, mint az esetleges kísérői számára.

Miért ne hagyd ki életed ezen pillanatainak megörökítését?

Ahogy az esküvőre is úgy készülnek a párok, hogy az lesz az egyetlen és a tökéletes, a várandósság is hasonló. Még ha lesz is később kistesó, minden terhesség más és más. Ennek szép, esztétikus és művészi megörökítése pedig többet érdemel egy mobilos fotónál.

A terhesség melyik időszakában érdemes pocak fotózásra menni?

A várandósság során a tested folyamatosan változik. Van, amikor még csak te érzed, hogy már nem vagy egyedül, majd elkezdesz kikerekedni, ami a terhesség utolsó napjaiban már nem mindenkinél kényelmes állapot. Éppen ezért az ideális időszak a 7-8. hónap között van, amikor a terhességnek már jól látható jelei vannak, de még nem esik nehezedre a fotózás.

Milyen öltözékbe menjek?

A legfontosabb, hogy kényelmesen, komfortosan érezd magad a kiválasztott öltözékben. Mivel a főszereplő te vagy, azaz a tested, így nem árt, ha a terhesség jeleiből a lehető legtöbbet meg tudsz mutatni. Színek tekintetében ami hozzád és a választott helyszínhez a legjobban illik, de legbiztosabb, ha hozol magaddal pár kedvenc ruhát, amit a helyszínen bármikor át is vehetsz.

Rólam amúgy se lehet jó képet készíteni, ez mitől lesz jobb?

Egykori tanárom és mesterem mondta: rossz fénykép arc nincs, csak rossz fotós. Én is ezt a filozófiát követem és megkeresem mindenkinek a legszebb, legelőnyösebb arcát. Ez alól nem kivétel a várandós fotózás sem.

Mennyire lesznek retusáltak a képek?

Szokták mondani, hogy olyan sima a bőre, mint a baba popsi. Nos, nem tudom kitől ered ez a mondás, de egészen biztos nem egy fotóstól, mivel a kisbabákon talán még több a retus munka mint egy felnőtt emberen. A képek retusálásánál fontosnak tartom a jellemző vonások, jellegzetességek megtartása mellett a természetes szépség erősítését. Ennek megfelelően senkiből nem lesz porcelán baba, de a zavaró bőrhibák, pattanások, narancsbőr, miteszerek, sebhelyek nyomait gondosan eltűntetem vagy csökkentem. Ezen felül minden átadott képen elvégzem a szükséges szín, tónus, kontraszt beállításokat, vágásokat úgy, hogy a végeredmény minősége megegyezzen a weboldalon közzétett referencia képek színvonalával.

Egyedül vagy családdal?

Ez csak rajtad múlik. Ha szeretnél pároddal, már megszületett gyermekeiddel is közös képet akkor mindenképp a családdal együtt. Ha megnyugtat kedvesed jelenléte, semmiképp se hagyd őt otthon, de fotóztam már olyan kismamát is, aki szeretett volna a testéből többet is megmutatni a képeken, és a fotózás ezen időszakára a kedvesét egy másik szobába küldte át. Ha te is szeretnél művészi akt, félakt, fehérneműs vagy hasonló képeket, azt előtte otthon mindenképp beszéljétek meg, hacsak nem meglepetésnek szánod őket kedvesednek.

Árak

Mini

kismama fotózás csomag
25 000 Ft
 • 25 perc műtermi fotózás
 • fehér vagy fekete háttér
 • 5 kiválasztott retusált fotó

Alap

kismama fotózás csomag
34 990 Ft
 • 45 perc műtermi fotózás
 • a műterem összes terme + hátterek igény szerint
 • művészi akt, félakt, glamour fotók készítése igény esetén
 • 25 kiválasztott retusált fotó

Prémium

kismama fotózás csomag
45 000 Ft
 • 1.5-2 óra műtermi fotózás
 • a műterem összes terme + hátterek igény szerint
 • művészi akt, félakt, glamour fotók készítése igény esetén
 • képek száma: korlátlan