Kisbaba fotózás – újszülött fotózás

A kisbaba fotózásoknál a fotós minden tudására, szakmai tapasztalatára szükség van ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ha egy kisbabának épp rossz kedve van, fáj a hasa, jön a foga, akkor bizony a fotósnak meg kell izzadnia a jó képekért. De megéri! Nincs is szebb ajándék, mint az unokáról, dédunokáról egy hatalmas szemekkel figyelő mosolygós kép a nagyszülőknek, dédiknek. Számukra egy ilyen ajándék többet ér, mint bármi, amit boltban kapni lehet.

Ez a fajta fotózás különös odafigyelést és gondosságot igényel. Első és legfontosabb szempont a kisbaba biztonsága. Különös tekintettel az újszülött fotózásra, ahol még a műtermi környezetet is az eltérő igényekhez igazítjuk.

Az újszülött illetve kisbaba fotózásra mindenképp érdemes több időt szánni, mint egy hagyományos fotózásra. Bele kell kalkulálni az etetés, altatás, tisztába tevést, valamint azt is, hogy a kisbabák nem tudnak parancsszóra mosolyogni.

Mint gyakorló kisgyerekes szülő a műterem otthonos kialakításával, temérdek plüssel és egyéb játékkal egy olyan, a gyermekek számára inger gazdag környezetet alakítottam ki, melyben a “közös munka” sokkal gördülékenyebben halad, de a sok sok türelmet, ráhangolódást semmi sem helyettesíti.

Mikor érdemes újszülött vagy kisbaba fotózásra jönni?

Az újszülött fotózásra csak egy nagyon rövid, a születéstől számított kb. 2 hetes időszak alkalmas. Ezt követően már eltűnnek az újszülöttekre jellemző testi jegyek és helyüket gyakran több, nem kívánatos dolog váltja fel (pl.: tej allergia, meleg kiütés, karmolás nyomok, stb.). Ezen időszakban a kicsik még többnyire alszanak, így a velük való munka is erre épít. A szűk időszegmens miatt a fotózásra érdemes több időpontot is egyeztetni még a szülés előtt, mivel a szülést követően már nem biztos, hogy találunk két héten belülre mindenki számára alkalmas időpontot.

A kisbaba fotózásra az újszülött kor után gyakorlatilag bármikor sor kerülhet, megfelelően igazodva a baba napirendjéhez. Mivel az álmos baba az nyűgös baba és szemben az újszülött fotózással itt nem a baba testi adottságait szeretnénk kihangsúlyozni hanem az egyéniségét, a tündéri mosolyukat, a hatalmas szemeiket amikkel szemlélik a világot, a fotózást érdemes az etetés – alvás utáni időszakra időzíteni akár úgy, hogy a fotózásra jövet még a kocsiban is aludhat a baba.

Milyen ruhában érkezzen a kisbaba?

Úgy gondolom, minden baba más és más egyéniség, így az igazán jó képek elkészítéséhez hozzájárulhatsz te is azzal, hogy a kisbabád egyéniségéhez leginkább illő ruhát adsz rá. Természetesen mi is rendelkezünk különböző kiegészítőkkel, melyeket szükség esetén használatba veszünk, de nem szeretnénk tucat fotókat készíteni azonos sapkával, fejpánttal, stb. Arra viszont mindenképp érdemes ügyelni, hogy egyetlen ruhadarab se legyen szoros, mivel ennek nyoma meglátszik a kicsin, amikor levesszük róla a ruhákat (pl. újszülött fotók esetében).

Mit érdemes még hozni a fotózásra?

Először is a babához a “szokásos” utazó csomag, ami szerintem amúgy is mindig nálatok van bármerre is mentek: textil pelus, cumi, tápszer / tej. Ha esetleg van kedvenc alvós játéka, macija a babának, akkor annak jelenléte megnyugtató lehet a baba számára. Ezen felül magatoknak is hozhattok váltás ruhát, mivel a fotózások során a kisbabáknál történhetnek un. “balesetek” 🙂 melyek nyomai a képeken nem mutatnak jól. Fontos, hogy az általatok viselt ruhák színei ne legyenek dominánsak, harsányak, ne tereljék el a figyelmet a képen a főszereplőről.

Árak

Mini

kisbaba fotózás csomag
25 000 Ft
 • 25 perc műtermi fotózás
 • képek csak a babáról készülnek
 • 5 kiválasztott retusált fotó
 • további képek 2500 Ft / kép

Alap

kisbaba fotózás csomag
38 500 Ft
 • 60 perc műtermi fotózás
 • kisbaba fotók
 • kisbaba + szülők közös fotók
 • 25 kiválasztott retusált fotó
 • további képek: 1500 Ft / kép

Prémium

kismama fotózás csomag
55 000 Ft
 • 1.5 – 2 óra műtermi fotózás
 • kisbaba fotók
 • kisbaba + szülők közös fotók
 • minden jól sikerült fotó retusálva