A babafotózás minden alkalommal improvizációk sokasága. Egy újszülöttnél soha nem lehet előre tudni, hogy a megbeszélt napon épp nyűgös lesz-e vagy végig alussza az egész fotózást, sima lesz-e a bőre vagy épp jól kiszárad mint a pici Zaláné. Lehet előre fejben tervezni, hogy milyen jellegű képeket szeretnénk készíteni, de mindig kell legyen B, C meg D terv 🙂 Ha épp nem lehet gyúrmázni a babát akkor olyan környezetbe kell helyetni, ahol ébren is komfortosan érzi magát, ha épp sikerül elaltatni akkor azt a pár pillanatot gyorsan ki kell használni és elkészíteni azokat a fotókat amik úgy előnyösek.

Egy 9 napos újszülött baba fotózása hatalmas felelősség. Mivel odakint alig pár fok és ráadásul az eső is esett, úgy kellett beállítani az egyes termek fűtését, hogy az utcáról beérve ne izzadjon le, de a fotózás során akár ruha nélkül is lehessen képeket készíteni.

Szerencsére Mari, Zalán anyukája már régi visszatérő kuncsaft, így egy picivel gördülékenyebben indult minden. Imádtam fotózni az esküvőjétől kezdve az előző gyermekén át a mostani kis újszülöttet is.

A kisbaba úgy gondolta, hogy ha kap cicit akkor enged pár képet készíteni, így a munkafolyamat nagyjából úgy nézett ki, hogy 10 perc hami, 5 fotó, 10 perc hami, újabb 5 fotó 🙂 de hát valamit valamiért elven engedtünk az erőszaknak 🙂 Szerencsére a fotózás vége fele már annyira teleehette magát, hogy mélyen bealudt, így volt egy pár perc kényelmes fotózásos szakaszunk mielőtt elköszöntünk volna egymástól.

Mivel a családot már évek óta ismerem és kedvelem, a fotózás során olyan beállítások is szóba jöhettek, amik egy első találkozásos család esetében nem biztos. Úgyhogy előkerült a whiskey-s üveg, a forgótáras pisztoly és a cowboy szerkó pár képre. Szeretem az ilyen kisbaba fotózásokat 🙂